Medförfattare i årets ljudkalender

Omslag ljudbok Centralgången ljudkalender Storytel.

Omslag ljudbok Centralgången ljudkalender Storytel.
Nu är den här! Sedan några år tillbaka har Storytel gjort en egen och allt mer populär julkalender, eller ”ljudkalender” som den också kallas. I år är den skriven på ett lite annorlunda sätt – i ett Writers’ Room där vi är flera författare har suttit tillsammans i Norstedts-huset och skapat berättelsen a´la´amerikansk tv-manus-style.

Det har varit ett fantastiskt roligt och spännande projekt att få vara med i. Som författare är jag van vid att till största delen sitta själv när jag skriver men här har vi arbetat fram berättelsen allihop. Vi har tillsammans, i ett så kallat ”Writers’ Room” suttit ihop och skapat karaktärer och storyline. Därefter började vi skriva – åtta avsnitt var blev det, som sedan bollades tillsammans.

Årets ljudkalender Centralgången släpps på Storytel i 24 halvtimmesavsnitt med start den 1 december 2018. Det är en galen, rolig, härlig spänningshistoria med relationsinslag – en berättelse om de som arbetar och lever sin vardag nere i gången mellan T-centralen och Stockholms centralstation.

Centralgången är skapad av mig, Karin Janson och Gunnar Svensén tillsammans med förläggare Anna Öqvist Ragnar och ljudboksredaktören Mia Lindquist på Storytel Original. Projektet har letts av showrunner (manusledare) Magnus Abrahamsson, (manusförfattare och producent till ett flertal långfilmer och dramaserier som Rederiet och c/o Segemyhr).

Författarna i Writers Room Felicia Welander, Gunnar Svensen, Karin Jansson och Magnus Abrahamsson.
Foto: Oskar Eklind

Handling:

Ayla har just hoppat på ett tåg mot Stockholm. Hon har ingen plan, men hon kan inte låta pojken försvinna, kan inte riskera att aldrig få se honom igen. Men varför är pojken så viktig för henne, och varför är hon så rädd för att bli upptäckt av hans mamma? Och vad ska hon ta sig för när hon väl är framme i Stockholm? Strax efter att hon kommit till Stockholms Centralstation försvinner en person hon just mött spårlöst. De två väktarna som patrullerar Centralgången på stationen ser misstänksamt på henne, men de försöker alla hitta spår efter den försvunna personen och snart hjälps de åt för att ta reda på vad som har hänt.

En efterlysning på Facebook får Simon att lämna sin familj i Dalarna och köra raka vägen ner till Stockholm. Den efterlysta personen kan vara den enda i världen som kan ge honom svar på frågan han burit med sig hela livet.

Sökandet drar in dem alla fyra i en labyrint av hemligheter som varit begravda i över tre decennier, hemligheter som vissa skulle döda för att behålla i det fördolda.

Hoppas du vill lyssna! Uppläsare: Charlotta Jonsson.

Foto på Charlotta Jonsson.
Foto: Emma Duggan 

 

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: