roman - Steg för steg


vänskap, kärlek och drömmar i en kropp som inte lyder

 

Isabelle har precis börjat som ballerina i det nya operahuset i Stockholm, eller Norran som det också kallas. Där dansar hon tillsammans med sin tvillingbror Carl och drömmer om att stå på världens alla scener.

När hon börjar misstänka att det är något allvarligt fel på hennes kropp gör hon allt för att dölja det för en värld som kräver perfektion.

“Steg för steg” är en roman om dansglädje, men också om att ha en smärta som inte syns utanpå.

 

“En varm berättelse om hundar, vänskap och nya möten. En riktig njutningsläsning som var svår att lägga ifrån sig!”

– Jenny Fagerlund, feelgoodförfattare om “42 kilo kärlek”

“Mysigt, välskrivet och hjärtevärmande om vänskap mellan både fyrbenta och tvåbenta.”

– Karin Jansson, författare om “42 kilo kärlek”

”Det finns kärlek, det finns ljus och det finns mörker. En riktig bladvändare.”

— Titti Schultz i TV4 Nyhetsmorgon om ”Kanske imorgon”

 

Romaner.

Gillar du att försvinna in i en berättelse som underhåller men ändå ställer de svåra frågorna? Då har du hamnat rätt. Böckerna finns även i ljudformat – bland annat med Alexandra Rapaport och Julia Dufvenius som uppläsare. Trevlig läsning/lyssning!

 
 

“Sanningssystrar” är en serie som utspelar sig på 1850-talet. Flottardottern Stina och träpatronens dotter Petronella växer upp på samma Hälsinge-gård men i skilda världar. Mot alla odds blir de vänner, sammanförda av en dröm om något större och att ta sig ut ur den snäva roll som är kvinnans. Men både vänskapen och deras planer motarbetas snart av både deras respektive familjer och maktens män.

“Dan före dan” är en riktig juldoftande roman om varför det är okej att känna sig lite ensam ibland. Och om hur viktiga vi människor är för varandra trots att vi inte alltid kan ses. Romanen utspelar sig i ett vintrigt Stockholm och i krispiga Hälsingeskogar. Här kan du se youtubern Therese Lindgren julstäda, samtidigt som hon lyssnar på “Dan före dan”.

“Kanske imorgon” är den första delen i den här vänskapstrilogin om sorg och vänskap. Om två grannar; den introverta Eva och den sociala Monika, som finner varandra när det hemskaste precis har hänt. De ger sig av på en roadtrip genom Sverige på Monikas motorcykel – en resa som blir viktigare än vad någon av dem kunnat ana.

 
 

ljudföljetonger.

Att kunna tillgängliggöra berättelser i flera format är fantastiskt. Här hittar du ett urval av Felicias berättelser som skrivits på uppdrag av bland annat Storytel och WAPI (World Audio Publishing). Sök på Felicia Welander i respektive streamingtjänst så hittar du fler.

 
 
 

OM

FELICIA

Felicia Welander, född 1973, debuterade 2015 och har sedan dess skrivit flera populära romaner och ljudföljetonger.

Efter en C-uppsats om Män, kvinnor och identiteter och en D-uppsats om Referenskedjor och empatimarkörer i Selma Lagerlöfs Herr Arnes Penningar tog hon sin Fil Mag i Lingvistik (Allmän Språkvetenskap) 1997 vid Stockholms Universitet (och Keele university, Stoke-on-Trent, UK).

Felicia bor och verkar i Stockholm och Bollnäs.

  • Debuterade 2015 med “Kanske imorgon”.

  • Medskapare i Storytel Writers Room 2018 och Storytels ljudkalender.

KONTAKT.

Vill du komma i kontakt med Felicia för eventuella samarbeten, författarframträdanden eller liknande? Titta in på instagram @feliciawelander eller mejla på:

hej@feliciawelander.com