BÖCKER

Omslag Dan före Dan Felicia Welander.

DAN FÖRE DAN

Lavender Lit

En juldoftande berättelse om vänskap

Det är slutet av november och trettiotvååriga Sigrid är på väg hem för att överraska sin familj efter en längre utlandsvistelse. Mer än något annat ser hon fram emot att få fira jul i stugan i Hälsingland. Men det visar sig att familjen har gjort upp andra planer, eftersom de trodde att Sigrid skulle bli kvar i Rom över jul. Inte ens barndomsbästisen Nilla har tid att ses. Sigrid är utom sig, men försöker till sist göra det bästa av situationen. Hur svårt kan det vara att hitta någon att fira jul med egentligen? En internetdejt kanske?

Samtidigt gör hon sitt yttersta för att skapa den perfekta julen i Hälsingestugan. Men allt går inte som hon har tänkt sig, särskilt inte efter att hon lär känna den vresiga granntanten och hennes skälliga lilla hund.

Dan före dan är en juldoftande berättelse om vänskap och varför det är okej att känna sig lite ensam ibland. Den utspelar sig i ett krispigt Stockholm och bland snötäckta Hälsingeskogar.

Köp Dan före dan

Lyssna på Dan före dan (Uppläsare: Philoméne Grandin)

Skärmavbild 2021-01-15 kl. 12.44.48

 

 

Nästan för alltid omslag.

NÄSTAN FÖR ALLTID 

Bladh by Bladh

En roman om att hitta hem och hur de vi förlorat lever kvar inom oss – på gott och ont.

Nästan för alltid är den fristående och sista delen i vänskapstrilogin om Eva och Monika. Här får vi under några varma försommardagar följa Eva när hon åker för att fira midsommar med Erik sin bortgångne vän Monikas stora kärlek. På Eriks vackra hälsingegård andas Eva ut och känner att hon kan ta en paus från sin komplicerade vardag. Men i takt med att sommarnätterna blir ljusare och ljusare växer också känslor som ingen av dem hade räknat med. Och när Evas väninna Myrna dyker upp och Erik visar en mörkare sida av sig själv, blir allting allt annat än enkelt.

För hur mycket av ens lycka ligger i andras händer? Hur mycket påverkas vi av andras val? Och blir valet rättvist när man väljer mellan den som inte längre finns och den som står där mitt framför en?

Köp Nästan för alltid på bokus.com här

Lyssna på Nästan för alltid på Storytel här (Uppläsare: Alexandra Rapaport)

 

 

Pocketomslag Bara idag.

BARA IDAG 

Bladh by Bladh

Finns även i pocket (Pocketförlaget) och som ljudbok (uppläsare Alexandra Rapaport)

Om att resa och vad som händer när man blir en modigare variant av sig själv.

Att resa är att våga. Plötsligt känns det självklart att åka moped utan hjälm och bada i allt för höga vågor. Gå i hatt. Ta den där fjärde ölen. Unna sig det där lilla extra.

När Eva åker med Patrik på en efterlängtad semester är allt till en början precis som hon har föreställt sig det: Balkongen har havsutsikt, buffén är riklig och stranden vit. Men med sig har hon också sin vän Monikas lista över saker hon aldrig hann förverkliga och hon bestämmer sig för att bocka av de tre sista punkterna åt henne på resan. En resa som tvingar Eva att möta sina egna rädslor och att ställa sig frågan vad som egentligen är modigast – att gå vidare, eller att våga stanna kvar?

Köp Bara idag på bokus.com här

Lyssna på Bara idag på Storytel här (Uppläsare: Alexandra Rapaport)

 

 

pocket

KANSKE IMORGON

Bladh by Bladh

Finns även i pocket (Pocketförlaget) och som ljudbok (uppläsare Alexandra Rapaport)

En roman om en ofrivillig vänskap och vikten av att inte få vara ifred

Eva har förlorat sin dotter i en olycka och försöker nu samla tillräckligt med mod för att avsluta sitt eget liv. Under tiden följer hon sina dagliga rutiner med målet att aldrig, aldrig låta det vara tyst. Med lurarna i öronen fortsätter hon att gå till jobbet – där ingen vet vad som har hänt – fortsätter att heja på grannarna, fortsätter att handla sin mat, fortsätter att dricka sitt kaffe.

Men en dag kommer Evas granne Monika i hennes väg. Med sin spontana livsglädje och färgstarka personlighet stör hon Evas planer och en ofrivillig vänskap börjar spira. Monika styr sitt eget liv, tar för sig, ber inte om ursäkt. Monika backar inte för sorgen när alla andra gör det. För Monika verkar livet vara en sådan självklarhet.

Eller?

 

Köp Kanske imorgon på bokus.com här

Lyssna på Kanske imorgon på Storytel (Uppläsare: Alexandra Rapaport)

 

Alexandra
Alexandra Rapaport är uppläsare för Kanske imorgon, Bara idag och Nästan för alltid