FÖLJETONG

CENTRALGÅNGEN

Ljudkalender för Storytyel Original som just nu skrivs i Writers room i Norstedts-huset tillsammans med författarna Carl V Andersson och Karin Jansson plus showrunnern Magnus Abrahamsson. Premiär 1 december.

 

ÖNSKEBRUNNEN 

IMG_0952

Önskebrunnen- var försiktig med vad du önskar dig är en följetong i tio entimmesavsnitt för Storytel Original, av Felicia Welander och Peo Bengtsson, inläst av fantastiska Dramaten-skådespelaren Ingela Olsson. Här får vi följa kirurgen Margareta som skriver några förflugna ord om sina irriterande kollegor på Danderyds sjukhus på en hemsida som kallas  Önskebrunnen. När hennes önskningar en efter en börjar slå in får hon svårt att behålla kontrollen och tvingas in i en kamp på liv och död för att stoppa vansinnet.

Finns på Storytel här

Peo&Felicia1

”Om det här fortsätter måste jag rapportera det till ledningen. Inte för att jag dömer dig Margareta, alla mår dåligt ibland och du kan prata med mig om du vill. Men du kan bli en fara för patienterna.”

Med de korta meningarna sätter Margaretas kollega Anders något i rullning som han inte i sin vildaste fantasi hade kunnat föreställa sig. Hon, en framgångsrik medelålders kirurg, gift med en lika framgångsrik man och bosatt i ett välbärgat område med stillsamt rika grannar. Hur hamnade hon i den här situationen? Men livet har gått på tomgång länge, eller ännu värre, det har kanske slutat att vara ett liv. Sedan barnen flyttade ut har äktenskapet stannat upp och Margareta väntar på att något ska väcka henne. Under tiden tar hon hjälp av tabletter och poänglös nätshopping. Men så en dag får hon av en slump höra talas om Darknet och en hemsida kallad Önskebrunnen och hennes omtöcknade tillvaro börjar plötsligt klarna. Önskebrunnen är en mörk och hisnande roman om att förtrollas av sitt hämndbegär och låta sin bitterhet ta över men också om att försöka bli huvudperson i sitt eget liv igen.