önskebrunnen storytel ljudbok_

FÖLJETONGER

42 KILO KÄRLEK

42kilokärlekFW.

En feelgood i förortsmiljö som spelar på känslosträngarna. Hundkärlek och vänskap i en underbar mix.

Kan du hantera 42 kilo kärlek? sa de på Hundstallet när Karla hämtade Aramis. Absolut, svarade hon självsäkert då, men nu vet hon inte längre. Vet inte vad hon ska ta sig till överhuvudtaget. Hennes räddning i tillvaron är hundpromenaderna på tippen, när hon varje onsdag och söndag får träffa de andra i gänget. De som hon aldrig skulle ha träffat om det inte vore för promenaderna men som mot all förmodan blivit en så viktig del av hennes liv. Sofi som alltid vill ha Karlas råd när hon hamnar i kärlekstrassel, Janne med den lilla hittehunden och den gåtfulla Isak som inte säger mycket men som kan vara räddningen för henne och Aramis.
När deras gemensamma hundpromenader hotas på grund av ett beslut hos kommunen går de samman och bestämmer sig för att göra allt de kan för att stoppa planerna.

Inläsare: Maria Lyckow

Lyssna på 42 kilo kärlek via Storytel här

Lyckow
42 kilo kärlek är inläst av Maria Lyckow

 

CENTRALGÅNGEN

Centralgången omslag.

Centralgången för Storytyel Original är skriven i ett Writers’ Room tillsammans med författarna Carl V Andersson, Gunnar Svensén och Karin Jansson plus showrunnern Magnus Abrahamsson. Centralgången finns i 24 halvtimmesavsnitt och utspelar sig i Stockholms underjord. Inläst av Charlotta Jonsson:

Inläsning Charlotta Jonsson.
Centralgången är inläst av Charlotta Jonsson. Foto: Emma Duggan, London Event Portraits

Handling:

Ayla har just hoppat på ett tåg mot Stockholm. Hon har ingen plan, men hon kan inte låta pojken försvinna, kan inte riskera att aldrig få se honom igen. Men varför är pojken så viktig för henne, och varför är hon så rädd för att bli upptäckt av hans mamma? Och vad ska hon ta sig för när hon väl är framme i Stockholm? Strax efter att hon kommit till Stockholms Centralstation försvinner en person hon just mött spårlöst. De två väktarna som patrullerar Centralgången på stationen ser misstänksamt på henne, men de försöker alla hitta spår efter den försvunna personen och snart hjälps de åt för att ta reda på vad som har hänt.

En efterlysning på Facebook får Simon att lämna sin familj i Dalarna och köra raka vägen ner till Stockholm. Den efterlysta personen kan vara den enda i världen som kan ge honom svar på frågan han burit med sig hela livet.

Sökandet drar in dem alla fyra i en labyrint av hemligheter som varit begravda i över tre decennier, hemligheter som vissa skulle döda för att behålla i det fördolda.

Lyssna på Centralgången här

 

ÖNSKEBRUNNEN 

IMG_0952

Önskebrunnen- var försiktig med vad du önskar dig är en följetong i tio entimmesavsnitt för Storytel Original, av Felicia Welander och Peo Bengtsson, inläst av fantastiska Dramaten-skådespelaren Ingela Olsson. Här får vi följa kirurgen Margareta som skriver några förflugna ord om sina irriterande kollegor på Danderyds sjukhus på en hemsida som kallas  Önskebrunnen. När hennes önskningar en efter en börjar slå in får hon svårt att behålla kontrollen och tvingas in i en kamp på liv och död för att stoppa vansinnet.

Finns på Storytel här

FullSizeRender
Önskebrunnen är skriven av Peo Bengtsson och Felicia Welander, inläst av Ingela Olsson.

”Om det här fortsätter måste jag rapportera det till ledningen. Inte för att jag dömer dig Margareta, alla mår dåligt ibland och du kan prata med mig om du vill. Men du kan bli en fara för patienterna.”

Med de korta meningarna sätter Margaretas kollega Anders något i rullning som han inte i sin vildaste fantasi hade kunnat föreställa sig. Hon, en framgångsrik medelålders kirurg, gift med en lika framgångsrik man och bosatt i ett välbärgat område med stillsamt rika grannar. Hur hamnade hon i den här situationen? Men livet har gått på tomgång länge, eller ännu värre, det har kanske slutat att vara ett liv. Sedan barnen flyttade ut har äktenskapet stannat upp och Margareta väntar på att något ska väcka henne. Under tiden tar hon hjälp av tabletter och poänglös nätshopping. Men så en dag får hon av en slump höra talas om Darknet och en hemsida kallad Önskebrunnen och hennes omtöcknade tillvaro börjar plötsligt klarna. Önskebrunnen är en mörk och hisnande roman om att förtrollas av sitt hämndbegär och låta sin bitterhet ta över men också om att försöka bli huvudperson i sitt eget liv igen.